Autor Wątek: Google Chrome się nie uruchamia  (Przeczytany 319 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

atomas

  • SUSE Power User
  • **
  • Wiadomości: 148
Google Chrome się nie uruchamia
« dnia: Luty 18, 2019, 12:06:56 pm »
pobrałem rpm ze strony Google (wersja 72) zainstalował się poprawnie, ale próba uruchomienia kończy się niepowodzeniem, konsola wypluwa:

Fontconfig warning: "/etc/fonts/fonts.conf", line 86: unknown element "blank"
--2019-02-18 13:01:46--  https://clients2.google.com/cr/report
Translacja clients2.google.com (clients2.google.com)... 216.58.209.78, 2a00:1450:401b:801::200e
Łączenie się z clients2.google.com (clients2.google.com)|216.58.209.78|:443... połączono.
Żądanie HTTP wysłano, oczekiwanie na odpowiedź... 200 OK
Długość: nieznana [text/html]
Zapis do: `/dev/fd/4'

     0K     
   Crash dump id:   36dddaafe2d91600
                                            2,29M=0s

2019-02-18 13:01:47 (2,29 MB/s) - zapisano `/dev/fd/4' [16]

Naruszenie ochrony pamięci

jako root uruchamia się poprawnie, czy można coś z tym zrobić?
edit: znalałem w sieci paczkę wersją 67  działa, problem nie rozwiązany, ale Chrome działa
« Ostatnia zmiana: Luty 19, 2019, 01:27:16 pm wysłana przez atomas »

marcinz

  • Global Moderator
  • SUSE Guru
  • *
  • Wiadomości: 683
  • No kabooom no! OpenSuse 15
Odp: Google Chrome się nie uruchamia
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 23, 2019, 05:21:33 pm »
A możesz podać jaką masz wersję systemu oraz polecenie jak instalowałeś rpm'ke.
Ja przetestowałem i powiem, iż podobnego problemu nie miałem.
Możliwe, iż nie masz doinstalowanych czcionek z windowsa i to powoduje jakieś dziwne błędy.
jak byś mógł pokazać wnętrze pliku fonts...
Lapek rodziców: ASUS K50IJ-SX151 OpenSUSE 15.0
Stacjonarny: R.I.P
Lapek własny: Lenovo Z50-75 z win 8.1 oraz OpenSUSE Leap 15.0