|
KiFka
|
 |
« Odpowiedz #135 : 20-07-2009, 11:30:13 » |
|
za namowa... na moim pracowym Lapku: - Lotus Nots - Banshee http://wstaw.org/p/1eefPozdrowka Aga
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: 20-07-2009, 11:59:40 wysłane przez Stefan »
|
|
Agnieś
|
|
|
Stefan
Saperadmin
Moderator
SUSE Root
Reputacja: +81/-3
|
 |
« Odpowiedz #136 : 20-07-2009, 11:59:26 » |
|
Kehem, a czy ta praca bierze udział w konkursie?
|
|
|
|
|
|
Urządzenia elektryczne podłączone do prądu działają lepiej.
|
|
|
|
KiFka
|
 |
« Odpowiedz #137 : 23-07-2009, 20:17:19 » |
|
mnie tam wsio ryba :)
nie musi
lg Aga
|
|
|
|
|
|
Agnieś
|
|
|
Stefan
Saperadmin
Moderator
SUSE Root
Reputacja: +81/-3
|
 |
« Odpowiedz #138 : 23-07-2009, 20:25:14 » |
|
spoko, Piotrek już o wszystko zadbał. Dla spóźnialskich: konkurs trwa do jutra (z jutrem włącznie, otywyte). 
|
|
|
|
|
|
Urządzenia elektryczne podłączone do prądu działają lepiej.
|
|
|
zoolek
Początkujący
Reputacja: +1/-0
Programowanie z użyciem Qt to czysta przyjemność.
|
 |
« Odpowiedz #139 : 05-09-2009, 10:33:27 » |
|
Co do ulubionego programu, to bez wątpienia jest to eclipse, najlepsze IDE dla programistów jakie kiedykolwiek powstało. Używam zarówno w domu, pisząc małe projekty, jak i w pracy, gdzie wielkość kodu źródłowego jest - nie przesadzając ogromna. Pozwala na łatwe zarządzanie składnikami kodu źródłowego (klasy itp.), istnieje możliwość podpięcia wielu specjalnych pluginów, jak np. subversion.tigris.org do obsługi SVN.
Generalnie polecam każdemu programiście.
|
|
|
|
|
|
Bez konsoli nawet kot z siedmioma życiami umarłby za pierwszym razem...
|
|
|
|
amerro
|
 |
« Odpowiedz #140 : 02-02-2010, 12:19:14 » |
|
- Lotus Nots - Banshee
popieram z izgadzam się z poprzedniczką.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
unic0rn
|
 |
« Odpowiedz #141 : 11-02-2010, 19:56:09 » |
|
finch poszedl w odstawke, back to pidgin. choc ten ostatni przy ciemnym theme gtk ma skopane kolory urli oraz nickow odrobine, to przynajmniej dziala jak nalezy ustawianie hinta 'important' dla window managera - wtyczka w finchu, ktora za to odpowiada, niestety cos sie buntuje. pomimo kombinacji niewiele da sie z tym zrobic, a info o przychodzacych wiadomosciach czasem jednak bywa potrzebne. za to do ulubionych moge smialo dodac 3 rzeczy, z ktorych korzysta sie nieco 'w tle', za to bezustannie - i wspoldzialaja ze soba wzorowo: xfce, compiz, awn  [edit] no bomba... napisalem posta, majac nadzieje go skleic z poprzednim poprzez double posts, po czym zmodyfikowalem go, chce kliknac double posts... i poprzedni post zniknal  bug forum? tak wiec: exaile, xfce, compiz, awn 
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: 11-02-2010, 21:31:23 wysłane przez unic0rn »
|
|
|
|
|
|
YxMUSASHIxY
|
 |
« Odpowiedz #142 : 13-06-2010, 19:10:45 » |
|
Pracuję na środowisku KDE zawsze stabilnego wydania openSuSE:
a mój zestaw oprogramowania to:
nie emulator - Wine komunikator - wystarcza mi Kopete Kompilator - GCC z GUI KDevelop + Qt4 i Mono Klient Torrent-ów - KTorrent Klient P2M - Moorie Obrazy Płyt - AcetoneISO Wypalanie płyt - K3b
W razie potrzeby dogrywam też: CMake, LAME, Google Chrome bądź Chromium (nie wiem które lepsze), Play on Linux (wciąż próbuję uruchomić), VLC Media Player, MPlayer (lepsza płynność w plikach .rmvb), Kadu i inne dystrybucyjne...
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: 14-06-2010, 14:54:53 wysłane przez YxMUSASHIxY »
|
|
M2N-Sli Deluxe, Athlon X2 6000+, Leadtek PX8800GT, 2GB DDR2, Seagate ST3250410AS 250GB, openSuSE x86_64
|
|
|
|
immoralroses
|
 |
« Odpowiedz #143 : 13-06-2010, 19:37:19 » |
|
Hej. Zly watek na takie pytania- tak mi sie wydaje. Poza tym po co Ci wine skoro z tej listy co napisales wychodzi ,ze nie uzywasz? Wine zainstalowalem tylko dwa razy w swoim zyciu. Raz probujac uruchomic komunikator tlen(wtedy jeszcze korzystalem) i za drugim razem zanim znalazlem sposob na ruszenie modemu USB za pomoca ktorego sie lacze z internetem(probowalem to uruchomic przez wine ze wzgledu na to ,ze na owy czas nie bylo informacji w sieci jak uruchomic to dziadostwo) co doinstalowuje? hmm.... Kodeki z wiki, opera, chromium,skype , mc i czasami kadu(ale tylko czasami - korzystam z kopete/pidgin). Zapomnialbym jeszcze ,ze od czasu do czasu instaluje jeszcze program ipla ale jeszcze rzadziej niz kadu.
|
|
|
|
|
|
Jeśli masz problem z napisaniem/wymówieniem mojego nick-a to pisz/mów poprostu "Immo" HP Compaq Presario CQ61 425EA 160Gb HDD, 2Gb RAM, 2.2Ghz, Intel Mobile 4 Graphics, Intel Audio Controller Windows 7 x64 + openSUSE 11.3 x32 Gnome
|
|
|
__Kris
Geeko's friend
SUSE Guru
Reputacja: +46/-1
...:: GOOD LINUX IS GREEN ::...
|
 |
« Odpowiedz #144 : 13-06-2010, 20:01:26 » |
|
Pierwsze programy jakie zazwyczaj doinstalowywuję do systemu, to:
mc krusader yakuake smplayer qnapi emacs netbeans eclipse galileo (bo to z repo eclipse ganymede to wielki missunderstanding) ddd qt-creator geany gcc kernel-source make brasero knode apache2 mysql postgresql php5
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
rysic
|
 |
« Odpowiedz #145 : 13-06-2010, 22:50:04 » |
|
cairo-docs !dropbox! !!!Opera!!! yakuake thunderbird kadu
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
elektrrrus
|
 |
« Odpowiedz #146 : 14-06-2010, 00:06:03 » |
|
U mnie ze względu na użytkowy charakter komputera wygląda to tak: netbeans, php, apache, mysql, gimp, virtualbox i na nim xp - to ze względu na programowanie stron www. qtcreator(bardzo fajne środowisko do pisania w Qt, moim zdaniem sprytniejsze niż KDevelop, który w wersji 4 jeszcze trochę leży), devele qt, kompilator c++, trochę pobocznych bibliotek - programowanie C++/Qt wireshark, nmap itp. do monitoringu sieci
użytkowe - kmail i ogólnie cały pakiet kontact -poczta, organizer, rssy amarok, smplayer do multimediów opera jako główna przeglądarka, firefox z firebugiem(fajna współpraca z wtyczką do debugowania Drupala, operowy dragonfly jeszcze trochę im ustępuje), chrome.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Paweł
Global Moderator
SUSE Guru
Reputacja: +41/-0
|
 |
« Odpowiedz #147 : 14-06-2010, 03:40:58 » |
|
Pozwoliłem sobie scalić wątek (IMO to jest dla mnie jednoznaczne że ulubiony program sobie dogrywam jeśli go nie ma domyślnie) - jeśli komuś się to nie podoba PW działa 
|
|
|
|
|
|
KDE 3.5.10 "release 80" Intel C2D E8400 @3.00 , GOODRAM PRO 1066 2x2GB , Asus GF 8800GT 1GB, Gigabyte EX38-DS5, Corsair 520HXEU-520W , WD6400AAKS 640GB + Seagete 250GB. Samsung SyncMaster T220HD
|
|
|
|
YxMUSASHIxY
|
 |
« Odpowiedz #148 : 14-06-2010, 14:57:35 » |
|
immoralroses spod wine odpalam gry :}
|
|
|
|
|
|
M2N-Sli Deluxe, Athlon X2 6000+, Leadtek PX8800GT, 2GB DDR2, Seagate ST3250410AS 250GB, openSuSE x86_64
|
|
|
|
Mary
|
 |
« Odpowiedz #149 : 26-07-2010, 23:59:56 » |
|
Może to głupie, ale pokochałam program do odtwarzania muzyki - amarok. Głupie dlatego, że to w dużej mierze ten program przyciągnął mnie do linuksa na dłużej, bo w innym wypadku porzuciłabym go, zniechęcona trudnościami i problemami mnożącymi się od momentu jego pierwszej instalacji. W moim życiu, muzyka odgrywa bardzo dużą rolę, słucham jej i w pracy i w domu - zawsze zwracałam uwagę na to, by odtwarzacz w komputerze był jak najlepszy i jak najwygodniejszy. W amaroku zakochałam się od pierwszego wejrzenia - wspaniały program :-) Poza tym gimp, który jest bardzo ciekawym narzędziem, dużo bardziej rozbudowanym aniżeli programy, których używałam jeszcze w windowsie. Aha, i dziękuję Bogu za yasta. Bez niego zginęłabym - jak widzę te Wasze komendy, to robi mi się słabo (ale podziwiam skrycie tych, poruszających się w tych krzakach bez problemów).
|
|
|
|
|
|
openSUSE 11.2, KDE 4
|
|
|
|