Oficjalne Polskie Forum SUSE Linux
07-09-2010, 01:12:50 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: Zanim zadasz pytanie, poszukaj odpowiedzi na openSUSE Wiki.

Strona główna   Portal Wiki Pomoc Szukaj Mapa użytkowników Chat Odnośniki Galeria Zaloguj się Rejestracja  
Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Systemy kontroli wersji ( CVS, SubVersion... )  (Przeczytany 1172 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
owen
SUSE Power User
**

Reputacja: +0/-0

« : 31-08-2004, 10:54:44 »

Takie fajne oprogramowanie teoretycznie te ktore wymienilem w temacie - dla programistow.
Mianowicie istnieje potrzeba u mnie w firmie stworzenia jakiegos systemu kontroli wersji. Iz pliki ktore tu mamy naleza do binarnych powstaje pytanie czego uzywac. CVS jest juz przestarzaly i ma swoje wady wiec juz odpadl Happy
SubVersion sie ladnie rozwija i z plikami binarnymi fajnie dziala Happy Oprogramownie dla windowsa jest i obsluguje nawet j. Polski.
Ale moze ktos zaproponuje jakies oprogramowanie stricto do plikow binarnych o podobnej funkcjonalnosci?

Jezeli ktos bylby zainteresowany SubVersion to sluze pomoc, bo w chwili obecnej jestem w trakcie czytania dokumentacji i coraz wiecej umiem Happy

Zycie zaczyna sie po setce, no moze po dwoch...
cyberluk
SUSE Power User
**

Reputacja: +1/-0

« Odpowiedz #1 : 02-09-2004, 12:41:59 »

Cytat: owen
Takie fajne oprogramowanie teoretycznie te ktore wymienilem w temacie - dla programistow.
Mianowicie istnieje potrzeba u mnie w firmie stworzenia jakiegos systemu kontroli wersji. Iz pliki ktore tu mamy naleza do binarnych powstaje pytanie czego uzywac. CVS jest juz przestarzaly i ma swoje wady wiec juz odpadl Happy
SubVersion sie ladnie rozwija i z plikami binarnymi fajnie dziala Happy Oprogramownie dla windowsa jest i obsluguje nawet j. Polski.
Ale moze ktos zaproponuje jakies oprogramowanie stricto do plikow binarnych o podobnej funkcjonalnosci?

Jezeli ktos bylby zainteresowany SubVersion to sluze pomoc, bo w chwili obecnej jestem w trakcie czytania dokumentacji i coraz wiecej umiem Happy

A jakich to niesamowitych rzeczy używasz, że CVS odpadł? Bo chyba nie z powodu ogólnego trendu w sieci? Tak naprawdę ja bardzo często korzystam z RCSa i jakoś jest w sam raz...

Łukasz Walkowski
owen
SUSE Power User
**

« Odpowiedz #2 : 03-09-2004, 08:19:59 »

CVS nie nadaje sie do plikow binarnych Happy mozna oczywiscie ich uzywac ale radzi sobie z nimi bardzo slabo z tad przejscie na subversion. I fakt faktem zdecydowanie lepiej sobie radzi ( testy samemu robione - na oko:) )

Chce o system kontroli wersji oprzec dokumentacje techniczna w firmie jak i rysunki autocada i temu podobnemu oprogramowaniu Happy jak kolwiek pliki binarne Happy

cyberluk
SUSE Power User
**

Reputacja: +1/-0

« Odpowiedz #3 : 03-09-2004, 11:00:43 »

Cytat: owen
CVS nie nadaje sie do plikow binarnych Happy mozna oczywiscie ich uzywac ale radzi sobie z nimi bardzo slabo z tad przejscie na subversion. I fakt faktem zdecydowanie lepiej sobie radzi ( testy samemu robione - na oko:) )

Chce o system kontroli wersji oprzec dokumentacje techniczna w firmie jak i rysunki autocada i temu podobnemu oprogramowaniu Happy jak kolwiek pliki binarne Happy

No tak, to faktycznie CVS nie za bardzo się nadaje... patrzyłem z perspektywy DUŻEJ ilości kodu źródłowego Happy a do tego jest cacy...

Łukasz Walkowski
owen
SUSE Power User
**

« Odpowiedz #4 : 03-09-2004, 11:36:14 »

Do kodu zrodlowego tez polecam subversion Wink jest nawet tworzony przez tworce CVS"a Happy SVN w zalozeniu mial miec wszystkie zalety CVS i nie miec jego wad Happy
http://subversion.tigris.org/
Happy

Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.118 sekund z 20 zapytaniami.

Google visited last this page 04-09-2010, 20:47:40